Open Biologische Filters

Om op een natuurlijke en efficiënte manier te filteren maken we gebruik van onze “open biologische filters”. Deze filter zorgt ervoor dat de afvalstoffen (vervuiling,uitwerpselen van vissen,…) omgezet worden in voedingsstoffen. De planten die zich op onze filter bevinden nemen deze nitraten (= voedingsstoffen) op en zorgen ervoor dat er voor de algen onvoldoende voeding overblijft om te kunnen groeien. Om dit te kunnen realiseren maken we gebruik van hoogwaardig vijversubstraat waar zich bacteriën in ontwikkelen om deze omzetting te kunnen laten plaatsvinden. We voorzien ook de mogelijkheid om deze filter jaarlijks te reinigen zonder deze te moeten leegmaken. Bij nieuwe vijvers passen we deze filtermethode telkens toe en kunnen we u garanderen dat u het hele jaar door helder water heeft.

AQUALIMPI® SUBSTRA-LIMP (lees meer)

Natuurlijk substraat voor een hoog bacteriologisch rendement.
AQUALIMPI SUBSTRA-LIMP is een natuurlijk gewassen poreus substraat (zwaarder dan water) ideaal voor vijvers. AQUALIMPI SUBSTRA-LIMP verdubbelt minstens het contactoppervlakte voor de bacteriën en enzymen. Het dient tevens als substraat voor het innestelen van bacteriën, wat niet het geval is voor grint, kwarts of zand gezien de relatief "gladde" structuur van deze materialen. AQUALIMPI SUBSTRA-LIMP beschermt de bacteriën van uw vijver tegen vervuiling, hij verhoogt zeer sterk de werkzaamheid en het rendement van de inheemse bacteriën (van het milieu) en uitheemse (goede bacteriën AQUALIMPI toegevoegd aan het milieu). Het bacteriënsubstraat AQUALIMPI SUBSTRA-LIMP laat toe een aërobe activiteit van bacteriën te behouden zonder gevaar voor een giftige gisting in de biologische filters, in de geplante moerassen, in de vijvers, waardoor een evenwicht bereikt kan zijn.

Gebruiksaanwijziging en dosering:
Plaats SUBSTRA-LIMP in de plantenmandjes (zonder net), ze volledig vullen met waterplanten, daarbij de teelaarde volgepropt met fosfaten en nitraten vermijden die verantwoordelijk zijn voor het vermenigvuldigen van de algen. Alle vijverfilters (AQUALIMPI SUBSTRA-LIMP in een net plaatsen) om alzo het biologisch rendement van deze te verhogen en toe te staan klaar en gezond water te verkrijgen. Volledig opvullen van de zuiveringslagunes, biologische zwembaden, of voor filtraties van vijvers met eenden.

Lagune filters

Bij bestaande vijvers biedt een LAGUNE FILTER een goed alternatief. Hier gaan we onze “open biologische filter” nabootsen met een voorgevormde filter. Deze filter dient enkel gevuld te worden met vijversubstraat. Hij biedt eveneens de mogelijkheid om de filter te reinigen en heeft een speciale aansluiting om bacteriën toe te voegen.

Ecofilter en combi UVC-filter

Deze filters zijn ontwikkeld om kleine bestaande siervijvers te zuiveren. Deze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Van 25liter tot 210liter. Van deze filters mag men echter geen wonderen verwachten.

De filtermassa bestaat uit actief kool, zeoliet en bio-ballen (of substraat).

Deze filters zijn ook verkrijgbaar in combinatie met een UV-C filter. Dit zijn dan de combi UV-C filters. Deze bieden een groter comfort omdat er door de combinatie met de UV-C filter geen zweefalgen (lees groen water) zullen ontstaan.

Voor grotere vijvers heeft u echter ook nog de keuze uit meerkamerfilters.

Meerkamerfilters

VIJVERFILTERS SHARK (lees meer)

Werking van en meerkamerfilter

Onze meerkamerfilters zijn volgens het "upflow"-principe gebouwd. Het water wordt eerst naar een bezinkkamer gestuurd, hier wordt het eerste vuil opgevangen. Vervolgens stroomt het water door het filtermateriaal omhoog en door de tussen- wand naar de volgende bezinkkamer. Het in de bezinkkamer verzamelde vuil moet regelmatig via de aftapkranen verwijderd worden. Het vervuilde water kan worden afgevoerd naar het riool of in de tuin als plantenmest worden gebruikt. 

Kijk op de website van SHARK voor meer informatie.

UV-C Filters

Het wapen tegen zweefalgen

UV-C-units met TL-lampen:

Om algen en bacteriën in het water te bestrijden is het gebruik van een UVC-unit in combinatie met Messner filterpompen en -systemen zinvol. De UVC-straling tast de structuur van de algen aan, waardoor ze afsterven, samenklonteren en vervolgens naar het vijverfilter worden geleid waar ze wordt uitgefilterd.

UV-C-units met PL-aansluiting:

De bouwwijze van PL-units is compacter dan die van de TL-uitvoering. Daarnaast is de stroomaansluiting aan één kant van de lamp gemonteerd, terwijl bij een TL aan beide kanten van de lamp een stroomaansluiting gemonteerd is. De PL-unit is daarom korter gebouwd en is goedkoper in aankoop.

Voordelen UV-C:

  • Verwijdering van microscopische algen
  • Verwijdering schimmels en pathogenische virussen in de vijver na de winter

Klik hier voor meer informatie.