Vijverdichting

KWALITEIT BEGINT VANAF DE BODEM...

Bij het aanleggen hebt u een aantal opties hoe u dit kunt doen, bijv. met folie of beton. Het eenvoudigste is om gebruik te maken van vijverfolie. Als u uw vijver namelijk ooit nog eens wilt veranderen, dan gaat dat met folie 100 maal eenvoudiger dan met beton of op maat geperste kuipen. Uiteraard is het dan van belang dat u een goede sterke folie gebruikt, zodat u de kans op lekken tot een minimum beperkt.

Daarom hebben wij in ons assortiment Firestone EPDM Geomembraan. Deze folie wordt ook gebruikt bij de aanleg van kanalen en agrarische waterreservoirs. Het Firestone EPDM Geomembraan is een naadloze folie met een hoog rekvermogen waardoor het zich probleemloos kan aanpassen aan onregelmatige ondergronden en probleemloos spanningen kan opvangen door erosie of verschuivingen in de ondergrond. Door de chemische samenstelling biedt EPDM uitstekend weerstand tegen UV-straling, ozon of thermische veroudering. Deze kenmerken, versterkt door de bewezen prestaties van het product, maken van EDPM één van de duurzaamste geomembranen op de markt. Firestone EDPM blijft flexibel zelfs bij temperaturen tussen -45 °C tot +80 °C, waardoor plaatsing het hele jaar door mogelijk is. Bovendien bevat EPDM geen weekmakers die geleidelijk uit het membraan kunnen migreren en breuken of scheuren in de folie veroorzaken. EPDM is een volledig inert materiaal met een vrij lage milieubelasting, zowel tijdens de productie als bij het gebruik. Bovendien is het Firestone Geomembraan niet-toxisch voor vissen en waterplanten.

Firestone EPDM-geomembraan is ISO 9002 gecertificeerd en getest volgens nationale en internationale normen.

Zorg ervoor dat de lengte en breedte correct gemeten is en laat ongeveer 50cm over voor de afwerking. Als bodembedekking gebruikt u best vijversubstraat. Dit geeft een lichte ondergrond zodat u uw vissen beter ziet zwemmen en het belangrijkste voordeel hiervan is dat de bacteriën die zich in deze substraat gaan nestelen ervoor gaan zorgen dat er zich geen sliblaag op de bodem van de vijver zal vormen. Bij het plaatsen van de folie dient u de plooien dicht te lijmen zodat er zich hier geen vuilophopingen kunnen ontwikkelen met het ontstaan van ziektekiemen tot gevolg.